languages svenska english nederlans

Reis mogelijkheden

Met de auto:

Met de auto zijn verschillende route's mogelijk. Op de afzonderlijke pagina's waar je hier onder voor kunt kiezen vindt je de beschrijving. Deze beschrijvingen zijn tot in Zweden.

Via de bruggen ...

Vogelvluchtroute ...

Via Göteborg ...

Als je in Zweden bent, zijn er meerdere route's die naar ons leiden; via Stochholm of binnen door de E45. De gehele route is via een navigatiesysteem op te zoeken. Alleen zal deze de route over Stockholm weer geven. De andere, zeker mooie, en ook kortere route is over de E45. Op de kaart kan je ons vinden iets links boven Strömsund, provincie Jämtland.

Deze E45 volgt je tot Strömsund. Door Strömsund blijf je de E45 volgen richting Hoting/Storuman. 20 km. na Strömsund kom je in het plaatsje Lövberga. Hier ga je net na de verkeersheuvel linksaf richting Alanäset. Deze (zand)weg volg je ca. 9 km. Na 9 km. zie je een officieel gemeente campingbord, maar ook ons bord met logo, vlaggenmasten etc.

Met het vliegtuig:

Er zijn verschillende maatschapppijen waar u mee kunt vliegen. Ook zijn er verschillende vertrek plaatsen mogelijk. Steeds meer horen we dat er mensen vliegen vanaf bijv. Dusseldorf of Rotterdam in plaats van Amsterdam.

Voor het reizen per vliegtuig kunt u het beste zoeken op bijv. goedkoop vliegen of ga rechtstreeks naar de site www.sas.se of www.ryanair.com

Het meest gebruikelijke is dat men vliegt naar Stockholm. Stockholm heeft meerdere vliegvelden: Arlanda Airport, Skavsta Airport, Bromma Airport en Västerås Airport. Vanaf Arlanda vliegen de binnenlandse vluchten naar Östersund. Als u op 1 van de andere vliegvelden uw aankomst in Stockholm heeft zijn er vliegbussen die u naar Arlanda brengen. Bij een lange wachttijd is het ook mogelijk en leuk om Stockholm Centrum te bezoeken. Een goede mogelijkheid is het vliegen tot Stockholm en verder de trein naar Östersund.

Met de trein

Het is mogelijk om met de trein vanaf nederland te komen. Dit wordt echter niet vaak gekozen. Wel wordt er vaak tot aan Stockholm gevlogen en verder gereisd met de trein (nacht). De trein gaat tot aan Östersund. Je kan in aansluiting op de trein de bus nemen tot aan Strömsund. Bij een compleet arrangement komen wij u dan ophalen in Strömsund. Indien aansluiting op met de bus niet mogelijk is halen wij u op in Östersund.

Een andere hele goede oplossing is om in Östersund een auto te huren. Vooral in de zomer geeft dit extra comfort door dat u vrij bent te gaan en te staan waar u wilt.

Link naar de site van de trein en bus in zweden: www.sj.se